Hoe verziekt is onze Tweakers-community?

Door friggler op maandag 5 september 2016 10:42 - Reacties (86)
Categorie: -, Views: 7.783

Ja, ik heb even dezelfde titel gebruikt als Yalden deed in Yalden's 2 cents: Hoe verziekt is onze Tweakers-community?. In de reacties staat namelijk een post van iets dat ik niet zo 1-2-3 los kan laten. De post waar het om gaat is van MrEddy die het heel normaal vindt om dit te posten:
Ik was de persoon die zei dat je jezelf van kant moest maken. Ik herhaal het graag voor je: maak jezelf van kant.

Je bent het zoveelste waardeloze mens dat zichzelf speciaal voelt.

Maak. Jezelf. Van. Kant.
Een directe doodverwensing naar een medeMENS. Ja, ik schrijf mens even met hoofdletters. Laten we namelijk niet vergeten dat we allemaal mensen zijn en mensen hebben bepaalde meningen en gedragingen waar je het mee eens kan zijn, of niet. Daar kun je met elkaar over discussiëren en soms geeft iemand je gelijk, soms ook niet. Yalden zit in de categorie dat hij niet snel van zijn gedachte kan veranderen en dit heeft een oorzaak die ik hier niet ga noemen, daarvoor moeten jullie zijn blogs en reacties maar lezen waarin dit verteld wordt.

Schijnbaar vindt MrEddy het heel normaal om iemand dood te wensen en heeft er ook geen problemen mee om dit hardop uit te spreken. Hoe verziekt kan je zijn als je zo reageert op een ander? Ik zag in je profiel dat je geboren bent in 1994, dus het verstand zul je onderhand ook wel moeten hebben. Ik lees heel veel berichten dat Yalden maar weg moet gaan van de Tweakers-community, nou van mij mogen mensen als MrEddy meteen verdwijnen van deze site.

Dit korte blogje moest ik even kwijt. Iedereen een fijne dag verder.

Maken wij niets mee?

Door friggler op donderdag 12 februari 2015 15:09 - Reacties (46)
Categorie: -, Views: 6.734

"Jullie maken niets mee," zei m'n 82 jarige oma toen ik een tijdje terug op visite was. Hiermee doelde ze op het feit dat onze generatie niets of nauwelijks vernieuwingen meemaakt in de wereld. Zelf heeft ze bijvoorbeeld de volledige ontwikkeling van de luchtvaart meegemaakt, ze heeft meegemaakt dat er mensen op de maan gezet werden, de tv kwam in het huishouden en natuurlijk heeft ze ook meegemaakt dat steeds meer processen (in haar geval in de schoenenindustrie) geautomatiseerd werden. Maar is het zo dat wij niets meemaken? Ik denk het niet. Als ik even nadenk wat ik in mijn vrij korte tijd (ik ben nu 30) meegemaakt heb, dan kom ik al snel op de volgende dingen in willekeurige volgorde:
  • De opkomst van de pc en wat later de laptop
  • De opkomst van het internet
  • De flatscreen tv werd ontwikkeld
  • De cd kwam in ons leven
  • De VHS en later de DVD kwam in ons leven
  • MP3 spelers kwamen op de markt
  • De mobiele telefoon werd gemeengoed
  • Volwassen spelcomputers kwamen op de markt (NES, SNES, Gameboy, enz)
Uiteraard vergeet ik nu een hoop, maar het ging me meer om het idee.

In de toekomst zullen we onder andere de zelfrijdende auto kunnen gaan verwelkomen. Of dit volledig gaat doorzetten is uiteraard nog niet zeker, maar de ontwikkeling is al erg ver. Contactloos betalen is nu in opkomst en de 3D printer wordt steeds goedkoper en zal misschien ooit bij de meeste mensen in huis staan. Ongetwijfeld komen er nog veel meer dingen aan, maar ik kan zo snel even niets bedenken.

Dan rijst natuurlijk de vraag waarom zij denkt dat wij niets meemaken. Hier heb ik natuurlijk over nagedacht en ik kom maar tot één conclusie en dat is dat mijn oma (die nooit geïnteresseerd is geweest in nieuwe technieken) totaal niet weet wat er op dit moment allemaal mogelijk is op computergebied. Dat is best jammer vind ik, want het kan ook haar leven makkelijker maken. Zo heb ik laatst een iRobot stofzuiger aangeschaft die volledig automatisch op bepaalde vooraf geprogrammeerde tijden mijn huiskamer stofzuigt. Ideaal voor de oudere mensen (en voor luie mensen, zoals ik). Helaas zegt ze bij alles dat ik opnoem wat ze kan gebruiken om haar leven wat makkelijker te maken: "dat kan ik toch niet." Zelf hoop ik nooit zo te worden en ik wil dan ook bijblijven met de techniek totdat ik dood ga, maar uiteraard heeft het er ook mee te maken dat mijn interesse hier ook ligt.

De kracht van een handgranaat!

Door friggler op vrijdag 19 december 2014 14:17 - Reacties (64)
Categorie: -, Views: 12.814

Regelmatig erger ik me aan de bangmakerij van de politie in verband met het illegale knalvuurwerk dat uit Polen en Tsjechië komt. Zelf heb ik er niks mee, ik ben meer van het mooiere siervuurwerk en dat is er ook in Nederland. Ik erger me vooral aan de uitspraak dat een Cobra 6 de kracht van een handgranaat heeft. Nu geef ik meteen toe dat de klap erg hard is, dat zie je op verschillende Youtube filmpjes (zoals deze https://www.youtube.com/watch?v=F68tGiZatuQ), maar om nu deze ontploffing met een handgranaat te vergelijken gaat mij erg ver. Een handgranaat heeft een veel hogere explosieve kracht, waarmee je hele muren omver kunt blazen. Probeer dat maar eens met een Cobra 6. Hier zien jullie een filmpje van een handgranaat: https://www.youtube.com/watch?v=JPxPA2sAf_0. Dat lijkt me nogal een verschil tussen deze twee.

Een ander punt waaraan ik me erger is dat ze de vergelijking met een handgranaat ook al maakten toen ik nog een klein mannetje was (zo'n twintig jaar geleden). Ik was toen tien jaar en toen werd er over betonstrijkers precies hetzelfde gezegd. De betonstrijker bevatte (als ik Google mag geloven) nog geen 10 gram kruit, terwijl de Cobra 6 een kruitgewicht heeft van 48 gram, waarvan 22 gram voor de fontein is en dus 26 gram voor de knal is bedoeld.

Het is allemaal dus gewoon bangmakerij van de politie, danwel overheid. Begrijp me niet verkeerd; ik ben absoluut geen fan van dit spul en vind ook dat het niet gelegaliseerd moet worden, maar een beetje realiteit omtrent dit stuk vuurwerk is wel op zijn plaats.

De ideale auto...?

Door friggler op donderdag 9 oktober 2014 16:51 - Reacties (43)
Categorie: -, Views: 5.363

De ideale auto, daar ben ik nu al een tijdje naar op zoek. Niet voor mezelf, maar voor mijn moeder. Haar wensen zijn als volgt:
- een 4/5 deurs
- een beetje pit (lees: acceleratie van 0-100 km/u in 11 seconden) wat ze nu ook heeft in haar huidige Suzuki Swift uit 2007
- een zuinigheidslabel van A of B
- een prijs van zo'n 14.000 euro maximaal
- Geen grote auto (lees: hatchback)

Nu dacht ik dat dit geen probleem moest zijn om te vinden, maar dat valt mij toch erg tegen. De motoren van tegenwoordig zijn volledig prut in de kleinere auto's. Acceleratietijden van 0-100km/u in 13, 14 of zelfs 15 seconden zijn in dit segment eerder regel dan uitzondering en dat komt allemaal door de downsizing van motoren tegenwoordig. Neem nu een Volkswagen Polo. Deze heeft verschillende motoropties, namelijk de 1.0 70PK, de 1.2 TSI 90PK en 1.2 TSI 110PK. Zelfs de 70PK variant heeft al een kostenplaatje van zo'n 15.000 euro en dus buiten haar budget. Dit is dan buiten het feit dat de acceleratie om te janken is. Ga je naar goedkopere auto's kijken, zoals de Seat Mii (lelijke auto wat mij betreft, maar goed) dan zou zelfs de sterkste motor die daarvoor leverbaar is (de 1.0 liter 75PK) een acceleratie hebben van 0-100km/u in 13,2 seconden.

Ander voorbeeld: de nieuwe Renault Twingo. Valt prima in haar budget met een bedrag van zo'n 13.000 euro (inclusief opties en kosten rijklaar maken). Deze o.a. is beschikbaar in een uitvoering met een 0,9 liter turbo motor. Zuinigheidslabel B, maar de acceleratie van 0-100 is in 12,2 seconden, wat weer te traag is.

Nu dacht ik eigenlijk de ideale auto's gevonden te hebben, namelijk de Citroën C1 en de Peugeot 108. Beide komen uit dezelfde fabriek volgens mij en zijn leverbaar met een 1.2 liter 82 PK motor en een acceleratie van 0-100 in 11 seconden, maar helaas vallen ook die buiten het budget met een bedrag van zo'n 15.000 inclusief opties en kosten rijklaar maken.

Kortom, ik ga me dan ook sterk afvragen of de ideale auto wel voor haar bestaat.